Kreće tjedan rasprodaje hrvatskih video igara na Steamu: U ponudi 150 atraktivnih naslova

featured image

2. ruj 2024. 19:24

Klaster hrvatskih proizvođača videoigara organizirao je rasprodaju domaćih igara na oplatformi Steam. Zainteresirane čeka oko 150 naslova, među kojima i brojne poznate igre kao što su Talos Principle, SCUm, Escape Simulator, Serious Sam i druge.

Gotovo 150 hrvatskih videoigara od ponedjeljka 2.9. nudit će se na Steamu – najvećoj digitalnoj platformi za prodaju igara.

To je dobra vijest za igrače, ali i hrvatske tvrtke koje proizvode igre, jer će rasprodaja biti promovirana na Steamovoj naslovnici. Događaj je organizirao Klaster hrvatskih proizvođača videoigara, a ovo je prvi puta u povijesti da se toliko hrvatskih videoigre naći u ponudi na istom mjestu. Mnogo njih nudit će se po velikim popustima.

Događaj će se iskoristiti i za predstavljanje novih projekata, zbog čega je na isti dan objavljeno i nekoliko novih domaćih igara. To su “Atre: Dominance Wars”, “Pompeii: The Legacy” i “Arrowman”.

Među gotovo 150 videoigara je i 17 “Coming soon” naslova. Neke od najpoznatijih igara u ponudi su Talos Principle koji će biti na čak 85 posto popusta, franšiza Serious Sam, Escape Simulator i SCUM.

Na organizaciji događaja sudjelovali su ljudi iz više tvrtki. Grafički dizajn preuzeo je Pine studio, komunikaciju sa Steamom Aleksandar Gavrilović iz Gamechucka, a tehničko znanje oko organizacije događaja dao je Danijel Lučić iz Croteama.

Rasprodaja i događaj traju do kraja tjedna, a više informacija dostupno je ovdje.