Predstavljeno rođendansko limitirano izdanje Nevere. Hoće li to poboljšati prodaju?

featured image

9. srp 2024. 16:04

Predstavljen je prvi u nizu devet Rimac Nevera iz posebnog limitiranog rođendanskog izdanja. Napravljen je u mat boji bakra, a cijena mu iznosi 2,35 milijuna eura

Kako bi proslavili 15 godina kompanije, iz Rimca su objavili kako tim povodom planiraju proizvesti devet komada limitiranog izdanja automobila Nevera.

Prvi od devet automobila već je napravljen u mat boji bakra – materijala koji se najčešće koristi u električnim kabelima. Svih devet primjeraka imat će i ekskluzivne dvobojne aluminijske felge. Unutrašnjost automobila također ima detalje po kojima se ovo izdanje razlikuje od ostalih automobila.

U zadnjih godinu i pol tek nekoliko prodanih primjeraka

Cijena ovih Nevera iznosit će 2,35 milijuna eura, a uključuje i prtljagu koja je usklađena s unutrašnjosti automobila. Prva Nevera iz ovog izdanja sudjelovat će na Goodwood festivalu brzine. Nevera je na njemu postavila rekord proizvodnog automobila 2023. godine, prošavši ga za 49,32 sekunde.

Interes za skupim električnim hiperautomobilima nije velik. Prati li se objave vezane uz Nevere, može se uočiti da se od 2022. godine kad se pričalo o “oko 50” prodanih nije puno promijenilo do 2024. godine kad se pričalo o “više od 50”.

Pininfarina je primjerice svoj električni model B95 vrijedan 4,5 milijuna eura proizveo u samo 10 komada. Koliko je to napravljeno zbog ekskluzivnosti, a koliko zbog manjeg interesa tržišta, teško je procijeniti.