Forbes donosi popis najboljih restorana u New Yorku ove godine

Lifestyle Forbes 13. pro 2023. 16:22
featured image

13. pro 2023. 16:22

“Najbolje stvari na svijetu su besplatne,” kaže stara pjesma. Ipak, to nije istina kada govorimo o dobroj hrani, što je rastom cijena ove godine postalo bolno očito.

Posjetitelji najboljih njujorških restorana mogli su se samo zagrcnuti hranom kad su čuli političare iz Washingtona i bankare kako pričaju da je inflacija u padu. Besplatan kruh uskoro će otići u istu ropotarnicu povijesti kao i telefonske govornice. Neki restorani slijede loše navike hotela i nameću svakakve naknade – čak i onu za plaćanje kreditnim karticama. Što je sljedeće, naknada za korištenje stola i stolca?

Ipak, New York još uvijek nudi najbolja gastro iskustva na svijetu.

Forbesov zvjezdani tim donosi popis najboljih mjesta za objed u New Yorku, a Forbes Hrvatska izdvaja one najbolje:


⭐ ⭐ ⭐⭐

ASKAATERA
DANIELLE B
GABRIEL KREUTHERTHE MODERN
LE PAVILLON

Moderni stil fusiona kulinarskih ukusa i kultura često pati od loše osmišljenih recepata nastalih u kuhinjama koje izgledaju kao školski kabineti za kemiju. Dvije odlične iznimke su restorani Aska i Atera.

Askin meni za kušanje od 12 slijedova, koji se svakog dana mijenja, nastao je pod utjecajem nordijskih korijena chefa. Najsvježije sezonske namirnice kombiniraju se u čarobne delicije. Atera nudi iskustvo uniformnih, suptilnih slijedova s domišljatim i često iznenađujućim kombinacijama.

Posjetitelji iz restorana Le B odlaze u stanju epikurejske euforije, a “euforija” je odličan opis osjećaja nakon objedovanja u Gabriel Greutheru. Detaljno razrađeni tanjuri The Moderna su jednostavno remek djela, a visoki stropovi Le Pavillona dobar su odraz visokog kulinatskog standarda u restoranu.

Carpaccio od jakobovih kapica / DANIEL

Klasici

Ova vječna mjesta oslikavaju nevjerojatan i raznovrstan kulinarski svemir New Yorka. Majorelle još uvijek nudi iznimno civilizirano gastro iskustvo. Il Gattopardo nije promijenio svoje točke: još uvijek služe tradicionalna talijanska jela s mnogo obožavanja. Union Square Cafe uvijek kombinira vrhunsku uslugu i hranu. Prvi restoran Jeana-Georgesa Vongerichtena, JoJo, vječno će ostati favorit New Yorka.

NOBU DOWNTOWNIL GATTOPARDO
MAJORELLEJOJO
UNION SQUARE CAFEBALTHAZAR
NIPPON

Nobu Downtown / ERIC LAIGNEL

⭐ ⭐ ⭐

CI SIAMOCOTEHUTONG
CASA MONOESSENTIAL BY CRISTOPHEBRASSERIE FOUQUET’S
CAVIAR KASPIA AT THE MARKPEASANTVERŌNIKA
CECCHI’SFREVOTORRISI


Ci Siamo / JAMEL TOPPIN za FORBES

Kuhanje restorana Casa Mono, inspirirano Španjolskom, nudi nezaboravne tapase koji podsjećaju na legendarnu španjolsku regiju Costa Brava. Essential by Cristophe elegantan je novi restoran koji nudi fantastična francuska jela, još bolja zbog savršene usluge.
Tko bi mogao pomisliti da nakon izlaska iz tunela Holland možete ući u scenu ravno iz Pariza u restoranu Brasserie Fouquet’s? Samo njihovo teatralno pripremanje slavnog deserta crepes Suzette dovoljno je da vam se put isplati.
Zašto riskirati sankcije ako možete ušetati u Moskvu usred New Yorka u restoranu Caviar Kaspia at The Mark? Marc Forgione u Peasantu poslužuje vrhunsku talijansku hranu, jednako energičnu kao i mlada klijentela.

Cote / TIM PANNELL za FORBES

Prostor restorana Verōnika predivan je, a hrana božanska. Kroz vrata skrivena iza slike u umjetničkoj galeriji ulazite u intimnu prostoriju s uslugom na šanku u Frevu, koji nudi suvremeni fusion. Oni nude isključivo menije za kušanje, koji su postali dosadno rašireni u današnjem svijetu restorana, no u ovom slučaju radi se o jelima punim okusa, vrhunske kvalitete. Cecchi’s je živahno, in mjesto gdje hrana nije onoliko suludo skupa kao i na mnogim drugim vrhunskim mjestima, a iskustvo na dodatnu razinu podiže art deco dizajn interijera sa zabavnim muralima i prekrasnim osvjetljenjem. Torrisi nudi vlastiti spin na talijanska jela, a njihova velika, otvorena kuhinja prava je zabava.

Hutong / JAMEL TOPPIN za FORBES

Autor originalnog članka: Steve Forbes, Forbes
Link: The Forbes 2023 All-Star Eateries In New York
(Prevela: Nataša Belančić)