Tri milijuna dolara za tjedan dana najma jahte? Zove se Kismet, i bit će predstavljena na sajmu u Monaku

featured image

9. srp 2024. 15:01

Nakon što je u svibnju imala svoje prvo putovanje, jahtu Kismet čeka i prvo globalno predstavljanje na sajmu u Monacu. Jedna je od najskupljih jahti za najam na svijetu. Tjedan dana košta tri milijuna dolara plus troškovi

Kismet, 122-metarska mega jahta izgrađena u poznatom njemačkom brodogradilištu Lürssen prvo globalno predstavljanje imat će na Monaco Yacht Showu krajem rujna.

Riječ je o novoj jahti čije se prvo putovanje održalo u svibnju. Treba je razlikovati od 95-metarske jahte Googleovog CEO-a Erica Schmidta koja se prije nego ju je kupio također zvala Kismet.

Novi Kismet na popisu najvećih svjetskih jahti nalazi se na 32. mjestu, a YachtCharterFleet navodi kako se radi o jednoj od najskupljih charter jahti na svijetu. Tjedan dana najma košta tri milijuna dolara plus troškovi.

O 12 gostiju brine 40 članova posade

Kismet je opremljen vrhunskom tehnologijom i tehničkim sustavima. Pokreće je hibridni pogon koji po potrebi može biti i samo električni.

Podaci o smještajnom kapacitetu objavljeni na Internetu se razlikuju. Prema jednim izvorima jahta u kabinama može primiti 12, a prema drugima 20 gostiju. O njima brine 40 članova posade.

No, luksuz je očekivan – glavna kabina proteže se na dvije palube. Kismet je opremljen malim kinom s televizorom dijagonale gotovo četiri metra, spa i beauty centromm teretanom, joga studijem, grijanim bazenima, helidromom i drugim luksuzom.

Za dizajn eksterijera bio je zadužen talijanski Nuvari Lenard, a interijera engleski Reymond Langton Design. Djelić interijera može se vidjeti u njihovoj objavi na Instagramu.