Pogledajte razgovor s profesorom Lončarićem: I on smatra da su robotaksiji tvrd orah (video)

Tech Forbes Hrvatska 30. lip 2024. 15:54
featured image

30. lip 2024. 15:54

Kako se umjetna inteligencija razvija u Hrvatskoj i koje su najnovije inovacije koje mijenjaju način na koji živimo i radimo? Razgovarali smo sa stručnjakom u ovom području, profesorom Svenom Lončarićem sa zagrebačkog Fakulteta za elektroniku i računarstvo

Akademik, profesor s FER-a, Sven Lončarić, u intervjuu za Forbes Magazin govori o tome kako umjetna inteligencija transformira različite industrije, od zdravstvene skrbi i transporta do financija, medija i obrazovanja, te kako će umjetna inteligencija oblikovati radna mjesta, učenje i svakodnevni život, koje su prilike, a koje prijetnje u svijetu koji se brzo mijenja pod utjecajem naprednih tehnologija.

Umjetna inteligencija već utječe na budućnost kreiranja radnih mjesta, neka radna mjesta vće odlaze u povijest, ali nastaju i nova, kaže između ostalog profesor Lončarić. Govorio je i o robotaksijima, i o potrebnom oprezu oko njihovog uvođenja. Za njega su robotaksiji “tvrd orah”. “Nakon više godina istraživanja se i dalje vide vijesti o prometnim nesrećama. Kad promatrate tu problematiku, ni ljudski vozači nisu sto posto savršeni.”, kaže profesor Lončarić.

A cijeli video intervju s njim koji je emitiran u novoj emisiji Forbes Magazina pogledajte ovdje: