Evo koliko zarađuje vlasnik popularne online platforme za odrasle OnlyFans

Aktualno Forbes Hrvatska 7. ruj 2024. 16:37
featured image

7. ruj 2024. 16:37

Ukrajinsko-američki poduzetnik Leonid Radvinsky, vlasnik online platforme za odrasle OnlyFans, koju za objave koriste seksualni radnici, glazbenici i slavne osobe, isplatio si je 631 milijuna dolara dividende u razdoblju od skoro dvije godine, objavio je BBC.

Taj je milijarder zarađivao u prošloj godini 1,2 milijuna dolara dnevno od platforme kojoj raste broj pretplatnika, pisao je američki Forbes. Prihod u poslovnoj 2023. godini dosegao je 1,3 milijarde dolara, a dobit 485,4 milijuna dolara.

Radvinsky je kupio Only Fans od njegovih britanskih osnivača 2018. godine. U poslovnim rezultatima za prošlu poslovnu godinu koja završava 30. studenoga, kompanija majka Fenix International je objavila da su njeni kreatori sadržaja zaradili 6,6 milijardi dolara, a Only Fans uzima oko 20 posto naknade od zarade svakog od njih.  

Platforma je registrirana u Ujedinjenom Kraljevstvu s glavnim uredom u Londonu, a Radvinsky živi na Floridi.  Kako piše BBC, ukupno si je u zadnje tri godine isplatio skoro milijardu dolara dividende, a Forbes Magazine njegovu neto imovinu procjenjuje na 3,8 milijardi dolara.      

Keily Blair, izvršna direktorica OnlyFans, rekla je da je 2023. godina bila za kompaniju snažna. “Učvrstili smo našu poziciju vodeće digitalne kompanije za zabavu i uspješne UK tehnološke priče”, rekla je. Platforma je imala gotovo milijun novih kreatora sadržaja i više od 50 milijuna novih “obožavatelja” se prijavilo na platformu tijekom prošle godine, što je povećanje od 29 posto, objavili su.

BBC napominje da ti rezultati dolaze dok se OnlyFans istražuje radi li dovoljno da spriječi pristup djece pornografiji putem svoje stranice.