Nema promjena na čelu RBA: Liana Keserić dobila treći mandat

Ljudi Forbes Hrvatska 21. svi 2024. 12:24
featured image

21. svi 2024. 12:24

Liana Keserić, jedina žena na čelu neke velike banke u Hrvatskoj, dobila je i treći mandat. Uz njezino vodstvo RBA je 2023. godinu završila kao peta banka po visini dobiti u Hrvatskoj.

Liani Keserić, predsjednici Uprave Raiffeisen banke u Hrvatskoj, ovog mjeseca potvrđen je treći mandat.

Keserić je od početka svoje karijere u Raiffeisen banci. Započela ju je u Sektoru transakcijskih poslova, a potom preuzima prvu menadžersku poziciju kao voditeljica Odjela odnosa s klijentima za transakcijske poslove. Upravi banke pridružuje se 2015. godine kao nadležna osoba za IT, Sigurnost, Operativne servise, Upravljanje procesima i projektima te Nabavu i opće poslove.

Kad je 2020. godine prvi put izabrana za predsjednicu Uprave RBA, postala je prva žena na čelu neke od velikih banaka u Hrvatskoj. Iz tog razloga, znala se pojavljivati i na popisima najmoćnijih žena hrvatskog biznisa.

Voli adrenalinske izazove i elektronsku glazbu

„U RBA sam više od 20 godina. Tijekom tri desetljeća rada u ovoj banci, vrlo sam detaljno upoznala sve segmente poslovanja i organizacije. Svjedočila sam rastu, sistemskim, sveobuhvatnim promjenama i tehnološkim iskoracima koje smo uvijek radili među prvima na tržištu. Od samih početaka naše banke u Hrvatskoj gledala sam kako RBA raste u respektabilnu financijsku instituciju kojoj klijenti vjeruju i uz koju ostaju svih ovih godina. Zahvalna sam na povjerenju koje mi je još jednom ukazano u trenutku u kojem obilježavamo velikih 30 godina i kad smo timski, tehnološki, znanjem i poslovanjem snažniji nego ikad“, izjavila je Liana Keserić.

Nekadašnje upravljanje Odjela za odnose s klijentima vjerojatno je utjecalo na njezinu percepciju važnosti zadovoljstva klijenata i zaposlenika banke. Njih često ističe u svojim javnim istupima.

U kratkom videointervjuu za Lider svojevremeno je istaknula kako voli ljude koji traže rješenja, a ne probleme. Voli slušati elektronsku glazbu i adrenalinske izazove poput bungee jumpinga.

Prema podacima za 2023. godinu, Raiffeisen banka u Hrvatskoj imala je 1310 zaposlenih, 6,60 milijardi eura imovine, 380,82 milijuna eura prihoda i 95,90 milijuna eura dobiti. Prosječna plaća u banci iznosila je 1895 eura neto.

Prema kriteriju dobiti, RBA je u 2023. godini bila na petom mjestu. Ispred nje se nalaze samo Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb, Erste banka i OTP banka.