Električna Fiat Grande Panda iz Kragujevca koštat će manje od 25.000 eura

featured image

17. srp 2024. 16:25

Fiat je nedavno predstavio Grande Pandu – talijanski automobil koji će se proizvoditi u Srbiji. Bit će dostupan u električnoj i hibridnoj verziji, a cijenom će biti jedan od najpovoljnijih

Fiat Panda najnoviji je povoljni električni auto na tržištu. Najavljeno je, naime, da će cijena hibrida iznositi manje od 19.000, a električna verzija manje od 25.000 eura.

Nastave li se i sljedeće godine dijeliti poticaji i budu li uvjeti nepromijenjeni, Panda bi se mogla nabaviti i za oko 16.000 eura.

Interijer nove Pande; Foto: Fiat

Kako navodi Wardsauto.com, za razliku od većine Fiatovih modela koji se proizvode u Italiji, Panda će se proizvoditi u Stellantisovoj tvornici u Srbiji. Riječ je o tvornici izgrađenoj na temeljima Zastavine tvornice u Kragujevcu. Probna proizvodnja električne verzije nove Pande počela je još u ožujku. Automobil je tada još bio maskiran kako se ne bi mogao vidjeti njegov budući izgled.

Iako nosi ime Grande Panda i veća je od prethodnika, Panda ostaje mala. Automobil će imati 3,99 metara dužine, 1,57 metara visine i 1,76 metara širine. S obzirom na veličinu automobila, prtljažnik kapaciteta 361 litru znatno je veći od očekivanja.

Električna verzija imat će bateriju kapaciteta 44kWh i električni motor snage 83 kW odnosno 113 KS. S jednim punjenjem moći će prijeći 320 kilometara. Jedna od zanimljivosti novog automobila je i jedinstveni integirani punjač koji se može vidjeti u donjem videu.