Zašto država ne želi prodati ovu garažu i još stotine drugih nekretnina? (VIDEO)

Hrvatska Forbes Hrvatska 18. svi 2024. 08:22
featured image

18. svi 2024. 08:22

Državne nekretnine prošle godine ostvarile su oko 21 milijun eura prihoda. Neto dobit im je iznosila oko četiri milijuna. Većinom od zakupa. U tijeku je četvrti natječaj ove godine za zakup 35 poslovnih prostora u devet hrvatskih gradova. No, za neke nekretnine se postavlja pitanje: Zar ne bi bilo učinkovitije da ih se proda?

Elvir Mešanović je za Forbes Magazin razgovarao sa Željkom Franićem iz tvrtke Državne nekretnine. “Po svakom prostoru imamo dosta ponuda. Rekla bih po nekim postocima da je uspješnost natječaja između 60 i 70 posto. Svakako to ovisi o lokacijama koje nudimo. Znači, je li tu samo Zagreb ili su u igri i ostali gradovi Hrvatske. Prednost državnih poslovnih prostora koji idu u zakup je činjenica da su na dobrim lokacijama. Tako da svakako interesa ne nedostaje.”, rekao je Franić za Forbes Magazin. Državne nekretnine ove godine planiraju provesti ukupno devet natječaja za zakup poslovnih prostora. Kada će nekretnine kojima upravljaju početi i prodavati još uvijek nitko ne zna. Pogotovo ne u vrijeme formiranja nove Vlade, iako je resor pod koji potpadaju nekretnine i dalje ostati “pod” HDZ-ovim ministrom Brankom Bačićem.

Video s pogledom u jednu državnu nekretninu koja bi možda mogla doživjeti i funkcionalniju sudbinu možete vidjeti ovdje: