Vodstvo Bugattija fotografiralo se pored Nevere. Hrvatski dio Europa-Parka otvara se u petak

featured image

25. tra 2024. 10:47

Vodstvo Bugattija došlo je na otvaranje hrvatskog dijela najvećeg njemačkog zabavnog parka. Ispred novog vlaka smrti koji uključuje kopiju Teslinog tornja, fotografirali su se pored Rimac Nevere.

Europa-Park, najveći njemački zabavni park, u petak 26. travnja 2024. godine otvorit će tematski dio Parka posvećen Hrvatskoj.

Navedeni park pokrenuo je 1975. godine njemački poduzetnik Roland Mack, nakon što je pronašao inspiraciju u američkom Disneylandu. Forbes Austrija naveo je kako je obitelj Mack u Park od osnutka uložila 900 milijuna eura.

Obitelj Mack na vlaku smrti u hrvatskom dijelu parka

Od crkve Svetog Marka do čevapčića

Kroz svoje atrakcije on predstavlja različite dijelove Europe. Jedan od njih je i hrvatski koji se otvara u petak. Glavna atrakcija u njemu će biti vlak smrti Voltron Nevera powered by Rimac. Osim njega u fokusu Parka je i Nikola Tesla. Lansirna stanica vlaka napravljena je po uzor na Teslin njujorški toranj, poznat i po imenu Wardenclyffe toranj.

Naslovna fotografija članka prikazuje automobil Rimac Neveru ispred tornja, a na fotografiji se nalaze generalni direktor Bugattija Hendrik Malinowski, jedan od suvlasnika parka Michael Mack i predsjednik Bugattija Christophe Piochon. Europa-Park se nalazi u Njemačkoj, 30 kilometara južno od francuskog Strasburga. Bugattijeva tvornica automobila danas je dio hrvatskog Bugatti Rimca, a nalazi se u francuskom Molsheimu, 30-ak kilometara zračne linije od Parka.

Hrvatski dio zabavnog parka bit će dizajniran u stilu kamenih staza i uskih uličica po napravljenih po uzoru na jadransku obalu. Uključivat će iskustvo proširene stvarnosti nazvano Voltron chARge, radionicu o Nikoli Tesli koja starta na ljeto, sladoledarnicu Sunce i lavanda, samoposlužni restoran s ćevapčićima, suvenirnicu “Suveniri Nikola” te interaktivnu izložbu o Hrvatskoj. Ona će se nalaziti u objektu izgrađenom po uzoru na crkvu Svetog Marka i građevinu Arsenal u Hvaru. U njoj će između ostalog biti prikazani neki hrvatski izumi poput penkale i padobrana.

DLP Welcome objavio je i video koji prikazuje vožnju vlakom smrti – glavnom atrakcijom parka.