Usprkos carinama BYD očekuje rast prodaje u Njemačkoj, najavili i raspon cijena

Aktualno Forbes Hrvatska 13. lis 2024. 17:11
featured image

13. lis 2024. 17:11

Kineski proizvođač električnih automobila BYD očekuje rast prodaje u Njemačkoj u roku od šets mjeseci, a cijene će biti u rasponu između 25.000 i 30.000 eura po vozilu

Veliki kineski proizvođač električnih automobila BYD očekuje povećanje prodaje u Njemačkoj u roku od šest mjeseci, rekla je izvršna potpredsjednica Stella Li u intervjuu objavljenom u subotu u njemačkim novinama, prenosi Reuters.

Ona je pritom kritizirala carine Europske unije na električna vozila proizvedena u Kini od sljedećeg mjeseca, kojima se Njemačka usprotivila, kao gubitak za potrošače, dodajući da će BYD početi proizvoditi automobile do kraja 2025. godine u Mađarskoj. “Mislim da ćemo postati važan tržišni sudionik ovdje u Europi”, rekla je.  

Odbila je komentirati prodajne ciljeve, piše Reuters, ali je naznačila da će cijene biti u rasponu između 25.000 i 30.000 eura po vozilu.

Li je rekla da prema njezinom mišljenju europski proizvođači automobila nisu konkurentni jer im nedostaje sigurnost u dosljednu politiku električnih vozila i pokušavaju isključiti zdravu konkurenciju.