Imperial Rab ugovorio kredite za obnovu turističkog naselja Suha Punta

Aktualno Forbes Hrvatska 8. lis 2024. 17:53
featured image

8. lis 2024. 17:53

Nakon što je potpisan ugovor s građevinskom tvrtkom Radnik za prvu fazu rekonstrukcije Turističkog naselja Suha Punta, procijenjenu na 54 milijuna eura, Imperial Rab objavio da je zaokružio financijsku konstrukciju dvama kreditima, pri čemu za jedan prima subvenciju kamate iz NPOO-a

Rapska hotelska kuća Imperial Riviera objavila je u utorak 8. listopada da je zaokružena financijska konstrukcija za prvu fazu rekonstrukcije Turističkog naselja Suha Punta na Rabu (Valamar Collection Rab Resort 4*/5*), a pritom su naveli da je to „pojedinačno najznačajnije ulaganje u povijesti Društva te jedna od najznačajnijih pojedinačnih investicija u hrvatski turizam“.

Inače, u proljeće je potpisan ugovor s građevinskom tvrtkom Radnik, a prva faza rekonstrukcije je procijenjena na 54 milijuna eura. Tada je objavljeno da je otvorenje novog ljetovališta, što podrazumijeva TN Suha Punta i hotel Eva, pod premium brendom Valamar Collection planirano u ljeto 2025. godine, a zapošljavat će 235  radnika.

Budući izgled hotela u sklopu Valamar Collection ljetovališta; 3D render: Imperial Riviera
Postojeći hotel Eva u Suhoj Punti, Foto: Valamar

U priopćenju koje je sada objavljeno na Zagrebačkoj burzi stoji da financijska konstrukcija uključuje sklopljene ugovore o kreditu s OTP bankom i Zagrebačkom bankom, a kreditni aranžman sa Zagrebačkom bankom  uključuje jamstvo koje je izdao HBOR u ime i za račun RH i subvenciju kamata iz sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO). Pojedinačna vrijednost glavnice kredita svake od banaka je 25 milijuna eura, s rokom korištenja najkasnije do 30. lipnja 2026. godine te s konačnim rokom dospijeća 30. lipnja 2036. godine.

Tvrtka Imperial Riviera je u vlasništvu AZ obveznog mirovinskog fonda (48 posto) i Valamar Riviere (46,3 posto).