Chanel ostao bez glavne dizajnerice, napeto se čeka tko će je naslijediti

featured image

6. lip 2024. 12:00

Povukla se Virginie Viard, umjetnička direktorica jednog od najpoznatijih svjetskih modnih brendova Chanel, koja je na toj poziciji naslijedila Karla Lagrefelda

Jedna od najpoznatijih svjetskih modnih kuća, Chanel, ostala je bez svoje dugogodišnje umjetničke direktorice Virginie Viard, objavili su iz kompanije u četvrtak, a još nije poznato tko će je naslijediti na tom prestižnom mjestu u svijetu mode.

Viard (62) je provela u Chanelu skoro 30 godina, piše Reuters, radeći uz glavnog dizajnera Karla Lagerfelda, a nakon njegove smrti 2019. godine preuzela je tu poziciju.

Tvrtka Chanel je, navode,  u vlasništvu francuskih milijardera, braće Alaina Wertheimera i Gerarda Wertheimera. Forbes procjenjuje bogatstvo svakoga od dvojice braće na 37,6 milijardi dolara.  

„Nova kreativna organizacija bit će objavljena u dogledno vrijeme. Chanel želi zahvaliti Virginie Viard na njezinom izvanrednom doprinosu Chanelovoj modi, kreativnosti i vitalnosti”, objavili su, kako prenosi Vogue Business.

Haute couture kolekcija jesen/zima 2024./25. bit će, kažu, predstavljena prema planu 25. lipnja u Opéra Garnier u Parizu.