Sve je spremno za predstavljanje novog moćnog Bugattija

featured image

5. lip 2024. 17:54

Kako se približava predstavljanje novog Bugattija, u javnosti je sve više informacija o njemu. Ovaj hibrid inspiriran je ljepotom, luksuzom i performansama tri modela iz duge povijesti kompanije. Bit će predstavljen 20. lipnja.

Novi Bugattijev hiper sportski automobil, hibrid s benzinskim v16 i električnim motorom, bit će predstavljen 20. lipnja 2024. godine.

Iz Bugattija kažu kako je automobil osmišljen od temelja s naglaskom na ljepoti, luksuzu i performansama. U 115 godina kompanije Bugatti je imao niz vrhunskih modela, a inspiraciju za novi pronašli su u modelima Type 57 SC Atlantic, Type 41 Royale i Type 35. Ovaj zadnji poznat je kao najljepši, najluksuzniji i najuspješniji Grand Prix trkaći automobil svih vremena. Počeo se proizvoditi prije točno 100 godina, sve do 1930. godine. Oborio je niz rekorda i pobjeđivao na nizu utrka – njih više od tisuću.

Bugatti Type 35 koji se proizvodio od 1924. do 1930. godine, jedan je od tri modela koji su inspirirali Bugattijeve dizajnere i inženjere pri kreiranju novog modela; Foto: Bugatti

Kao što se zna iz ranijih izjava, prilikom preuzimanja spajanja Rimca i Bugattija u zajedničku tvrtku, njemački suvlasnici htjeli su da novi Bugatti bude automobil na struju. No, vizija Mate Rimca bila je da to bude hibrid, što se s obzirom na trendove na tržištu – barem za sada – pokazalo dobrom odlukom.

Nasljednik nedavno proizvedenog posljednjeg Bugatti Chirona imat će potpuno novu šasiju i karoseriju usmjerenu na performanse. Iz Bugattija najavljuju spoj bezvremenske mehaničke izrade i vrhunske tehnologije. Prije predstavljanja u javnosti mediji su izvještavali kako će sat na brzinomjeru novog Bugattija pokazivati sve do 550 km na sat.