Zvečevo ima novog predsjednika Uprave: Novi vlasnik, ruski milijarder, angažirao sina bivšeg vlasnika

featured image

24. tra 2024. 15:50

Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, napravljene su prve promjene na čelu kompanije. Bivšeg vlasnika Zvečeva na čelu kompanije zamijenio je njegov sin, a pridružio mu se Štengelov predstavnik za Hrvatsku.

Zagrebačka burza objavila je prije nekoliko dana kako je predsjednik Uprave Zvečeva Zdravko Alvir podnio ostavku, dok je za novog čelnika požeške kompanije izabran njegov sin Hrvoje Alvir.

Promjena je uslijedila nepunih mjesec dana nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo.

Prema podacima s Linkedina, mladi Alvir posljednje četiri godine proveo je u Zvečevu, u kojem je bio menadžer za financije i operacije, a potom i operativni direktor (COO). U svojoj karijeri ima i dvije godine provedene u KPMG-u Hrvatska te godinu dana u ExxonMobileu. Prije toga završio je ZŠEM i magistrirao financije u Barceloni.

Osim toga, Uprava je proširena na još jednog člana. To je Ilija Karamatić, koji je prethodnih nekoliko mjeseci upravljao novoosnovanom tvrtkom Flexway Adriatic koja je preuzela većinski paket dionica Zvečeva. Osim toga, od 2021. godine bio je Country Manager KDV grupe u Hrvatskoj.

Nakon imenovanja za predsjednika Uprave, Hrvoje Alvir izašao je iz Nadzornog odbora u kojem su ostali Anđelko Jerković, Ante Gojević, Luka Vukoja i Anica Đurina.

Prema podacima o vodećih 10 dioničara, tvrtka Flexway Adriatic koja je kupila Zvečevo u tvrtki sada ima 69,25 postotni udio.

KDV iza sebe ima niz prehrambenih brendova uključujući i one koji uključuju slatkiše, kekse, muffine, vafle, žvake, čokolade i druge proizvode iz sličnog asortimana. Kad se uzme u obzir da imaju i snažnu distribuciju svojih proizvoda, barem u teoriji – otvaraju se nove mogućnosti za Zvečevo.

Prva čokolada s rižom na svijetu nastala je u Zvečevu; Foto: Davor Puklavec / Pixsell