Japanski proizvođač automobila nakon skandala ponovno pokreće proizvodnju

Aktualno Forbes Slovenija 12. velj 2024. 13:55
featured image

12. velj 2024. 13:55

Japanski Daihatsu, koji je u vlasništvu Toyote, ponovno pokreće proizvodnju, javlja STA. Ona je krajem prošle godine zaustavljena zbog skandala sa sigurnosnim testovima.

Japanski proizvođač automobila Daihatsu danas je djelomično ponovno pokrenuo proizvodnju koja je bila zaustavljena krajem prošle godine zbog skandala s testiranjem sigurnosti. Prema planovima, pogon će u potpunosti biti pušten u rad za dva tjedna nakon što dobije sve potvrde Ministarstva prometa, izvijestila je francuska novinska agencija AFP.

Skandal je izbio kada je tvrtka krajem prošle godine priznala da je krivotvorila rezultate sigurnosnih testova, poput simulacija sudara, najmanje od 1989. godine. Taj se potez odnosio na 64 modela vozila, uključujući neka prodana pod markom Toyota, javlja STA.

Daihatsu ima sjedište u Osaki, a još 1907. godine osnovan je kao tvrtka za proizvodnju motora s unutarnjim izgaranjem. Svoje prvo vozilo na tri kotača predstavili su tržištu 1931. godine, a tvrtku je preuzela Toyota 1967. godine.