Poznat prvi hrvatski kupac Rimac Nevere: Američki liječnik rođen u Splitu spazio je automobil na YouTubeu

Aktualno Forbes Hrvatska 20. velj 2024. 12:19
featured image

20. velj 2024. 12:19

Neurokirurg Branko Škovrlj prvi je hrvatski kupac Rimac Nevere. Škovrlj živi u New Jerseyu gdje vodi svoj centar za kirurgiju kralježnice.

Neurokirurg Branko Škovrlj koji živi u SAD-u postao je prvi hrvatski kupac vlasnik hiperautomobila sRimac Nevera.

Objavila je to tvrtka Bugatti Rimac, za koju događaj ima posebnu vrijednost, s obzirom da se Rimac automobili proizvode u Hrvatskoj, gdje je i sjedište tvrtke.

Tko je Branko Škovrlj?

Škovrlj je rođen u Splitu, a u Americi živi od 1999. godine kad je došao na studentsku razmjenu preko Rotary kluba. Kasnije u New Yorku završava studij medicine i druge programe usavršavanja. Trenutno ima svoj centar za kirurgiju kralježnice koji uključuje više lokacija u državi New Jersey.

Rimac Neveru preuzeo je putem jednog od Bugatti Rimac prodajnih predstavnika, tvrtke Manhattan Motorcars u New Yorku. Rimac automobilima je bio impresioniran nakon pregleda YouTube videa, a svoj interes za kupnju izrazio je odmah. U više navrata je i posjetio Zagreb kako bi upoznao tim, odabrao točne specifikacije svog automobila, i pratio proizvodnju svoje Nevere.

Dr. Branko Škovrlj i Mate Rimac; Foto: Bugatti Rimac

Crna Nevera s crvenim interijerom

Iz Rimca navode kako se dr. Škovrlj odlučio za sportsku konfiguraciju koja se uklapa u osobnost Nevera hiperautomobila. Ona uključuje Predator Black „Fantasy“ završni sloj – s unutrašnjošću od crvene kože. Na eksterijeru se ističu sjajne crvene kočione čeljusti, skrivene iza Infinitus kotača, a na unutrašnjosti nekoliko posebnih detalja, uključujući crni satenski završni sloj za anodizirane metalne dijelove, perforirana sjedala i šavove karakteristične za Rimac automobile.

Mate Rimac, osnivač i CEO Rimac Grupe rekao je: „Svaka Nevera je posebna priča, san jednog od vlasnika, pri čemu je i svako iskustvo kupca drugačije. Danas dijelimo bitan trenutak s Brankom, dok postaje ne samo prvi Hrvat, uz mene osobno, koji posjeduje Neveru, već i ambasador onoga što smo ovdje izgradili. Obojica ponosno predstavljamo našu domovinu na globalnoj razini i bila je čast imati kraj sebe Branka, koji je bio uključen u stvaranje svoje Nevere te koji sada postaje dio Rimac obitelji.“