Forbes donosi pogled u nevjerojatni snježni hotel u Kirkenesu na sjeveru Norveške

Lifestyle Forbes 2. ožu 2024. 17:26
featured image

2. ožu 2024. 17:26

Ako ste gost hotela Snowhotel Kirkenes na samom sjeveru Norveške, po dolasku će vas hladno dočekati – polarni medvjed, ali nakon check-ina čeka vas prava zimska čarolija, i to kroz čitavu godinu.

Snowhotel Kirkenes jedan je od prvih takve vrste izgrađen u potpunosti od snijega i leda. Danas na sjeveru Europe postoji još snježnih hotela, ali tim Snowhotela Kirkenes otišao je korak dalje: njihov hotel otvoren je čitave godine, što je, kako tvrde, prvi takav slučaj u svijetu.

Ledeni bar / FOTO: Snowhotel Kirkenes

Prostori hodnika i ledenog bara ispunjeni su nevjerojatnim skulpturama od snijega i leda, a pića se poslužuju na ledenim stolovima. Smještaj za noćenje dostupan je na krevetima od leda u pojedinačno izrađenim snježnim špiljama.

Soba / FOTO: Snowhotel Kirkenes

Gosti, naravno, dobivaju termalne vreće za spavanje koje su iznenađujuće tople. Sve što hotel preporučuje za spavanje je vuneno donje rublje, tople čarape i kapa.

Snowhotel Kirkenes

Osim soba za goste i bara, hotel također ima i radionicu ledenih skulptura, gdje se možete diviti umjetničkoj vještini kreiranja ovih divnih skulptura.

Ledene skulpture / FOTO: Snowhotel Kirkenes

Prije nego odete, prošećite sobama za goste – svaka je drugačija.

Aktivnosti na otvorenom

Zabava se nastavlja i na otvorenom: možete hraniti sobove, igrati se s veselim haskijima i istraživati okolinu na motornim saonicama ili saonicama koje vuku psi.

Haskiji vole raditi čak i kad nema snijega, što znači da ljeti posjetitelji mogu uživati u vožnji kolima.

U zgradi povezanoj s hotelom nalaze se toaleti i kafić, a tu je još i odvojena zgrada restorana, kao i centar za posjetitelje. U cijenu noćenja uključeni su večera i doručak.

Restoran / FOTO: SNOWHOTEL KIRKENES

Ako želite prenoćiti u hotelu i uživati u aktivnostima na otvorenom, ali spavanje u snježnom hotelu vam ne zvuči privlačno, dostupne su i drvene kolibe. One su idealan izbor za goste koji žele povećati izglede da će vidjeti polarnu svjetlost.

Kako posjetiti Snowhotel Kirkenes

Usprkos udaljenoj lokaciji istočnije od gotovo čitave Finske, Kirkenes i njegov snježni hotel svakodnevno posjećuje iznenađujuće puno ljudi.

To je uvelike zato jer je Kirkenes točka za brodove koji plove po norveškim obalnim rutama. Gosti na putovanju u jednom smjeru u hotelu mogu prenoćiti prije ili poslije plovidbe, dok oni koji plove čitavom rutom hotel mogu posjetiti u organiziranom izletu.

Recepcija / SNOWHOTEL KIRKENES

Ekskurzija stoji oko 115 dolara i uključuje prijevoz sa i do pristaništa, kao i posjet hotelu s uz vodiča. Uz dodatnu naknadu možete se provesti i motornim saonicama ili saonicama koje vuku psi.

Naravno, hotel možete posjetiti i neovisno o plovidbi, direktnom rezervacijom. Dobra ideja je detaljno proučiti internetske stranice hotela kako biste se informirali o dnevnom rasporedu aktivnosti.

Autor originalnog članka: David Nikel, viši suradnik Forbesa
Link: See Inside This Incredible Snow Hotel In Kirkenes, Norway
(Prevela: Nataša Belančić)